Счупих крак преди месец. Случи се в реката. Въпрос на недоглеждане, мързел, бързане и редица други дребни фактори, които винаги пренебрегваме когато сме за риба. Гипсиран и обездвижен лежах цял месец. 250 канала на кабелната научих наизуст. Прочетох всички книги на известни легенди в муховръза. Изчетох всичко в интернет. Така или иначе психически съм депресирен от ограниченията, които ми налага пустия му крак. Естествено приятелите ми го забелязват и решиха да ми направят изненада. ПРИЯТЕЛИТЕ.....с главно П.

Организацията беше готова и ето ме на един крак в реката. Няма по-голямо лекарство за мен от Реката. Тя е наркотик. Лекува всичко...от схванат кръст до счупен крак.

Ето на тая красота се случиха следните събития:

Под постоянно лекарско наблюдение,с Jameson и Nescafe в ръка бях на поглед разстояние от случващите се събития. Излизаха трудни риби на нимфа. Размера се колебаеше около 35-50 см. Подаваше се на голяма дистанция с висок клас пръти. По брега и в плитчините се разхождаха пасажи от риби. Размерът им беше,абе догодина ще са мерни. Това ми позволи без да ставам от трона си да не запиша капо.

Към 16.30 започна да се чува по радиостанцията : Распер,.....распер,........още един распер. Просто който си го може си го може!

За съжаление бях само слушател, но адреналина беше на 50 метра от мен.

Ето някои от приятелите споделили тази радост с мен.

Събитията се развиваха точно тук:

 

Аз продължавах да търся риба на сухо, но като няма риба и рака е риба:

Благодаря ви Приятели за чудесния излет. Няма нишо по приятно за мен от река пълна с живот и компания на хора мислещи като мен. Поклон!

Бранимир Марков


Ето същият излет и през погледа и фотоапарата на Д-р Косьо Братанов - снимките са уникални!

Следете ни - Facebook страница на клуба

Член на Федерация на Мухарите в България