Привет !

Днес реших да се разходя до любимата Река и да проуча вечерната активност на расперите.Дунав е на ниво 5 см при Русе, и местата са изключително удобни за мухарски риболов. Захода почна някъде около 18:00 и пика му беше точно преди да се скрие слънцето. След това по-малко удряха рибите. Аз успях да хвана един и имах още един нереализиран удар. Екшъна тепърва предстои.

To be continued....

 

Поздрави

Димо


Привет

Да продължа малко темата. Вчера пак посетих Реката привечер.Нивото е паднало с 5 см.Активноста беше по-малка от предния ден и отразих само 2 удара, като единият съм сигурен че беше на бяла риба, без да успея да уловя нищо......е улових де - красив залез.


25.09

Тази сутрин нямаше видима активност по повърхноста но рибите се хранеха.Имам две уловени риби около нормата и пет удара на риби от този калибър.Лових само на Clouser Minnow.

Тази вечер имаше страхотех вятър от порядъка на 25-26 км/ч. Шнур WF 9 ми се събираше в краката като се опитвах да замятам.Въпреки това полових 2 часа.Отразих 2 удара и до там.Явно рибите пасуваха заради променливото налягане и вятъра.Улових обаче няколко красиви кадъра.

 


27.септември 2011

Тази сутрин налягането беше се стабилизирало.Бях на реката в 06:10 и бях закъснял......посрещнаха ме десетки хранещи се бели риби.Улових една красавица - дебеланка пак на Clouser Minnow и имах 5 празни удара, като грешката, ако мога да я нарека грешка, е в куките на които изработвам стримерите.Използвам Mustad 79580 и са малко дебели и груби, за распера са супер щото му е мека устата ама зъбатките си искат тънка и остра кука.....Gamakatsu LS 5013F примерно.Тази теория утре сутрин смятам да я потвърдя.  Расперите ги нямаше и изобщо не се и появиха до 08:00 когато си тръгнах.

Айде до довечера.....часът и мястото на срещата са известни!

Поздрави !

Димо

 

Следете ни - Facebook страница на клуба

Член на Федерация на Мухарите в България