Русе, 27 октомври 2012 г. – Директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов, зам.-директорът по риболовния контрол д-р Кирил Делев и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев се срещнаха в Русе с представители на риболовни сдружения, клубове по спортен риболов и любители риболовци от района. На срещата се обсъдиха прилагането на промените в Закона за рибарството и аквакултурите, възможностите за извършване на нощен риболов и контрола на ИАРА в региона.

Участниците в срещата се обединиха около предложението през 2013 г. да стартира пилотен проект за разрешаване на нощен риболов в 6 вътрешни водоема в страната и в определени участъци от река Дунав. Идеята е 3 от водоемите да са в Северна България и 3 в Южна, като за периода от 1 юни до 1 ноември да е разрешен нощния риболов. За река Дунав, предложението е нощен риболов да се извършва в осветените части на градовете – Силистра, Русе, Свищов, Видин, Оряхово, Никопол и Лом през периода от 1 юни до 1 декември.

До края на годината ИАРА и представители на любителите риболовци трябва да определят 6-те водоема в страната, както и точните участъци по река Дунав от км. до км. в които ще може да се извършва нощен риболов, за да може предложението да се внесе за одобрение от страна на Министерство на земеделието и храните и от 2013 г. да влезе в сила експерименталния проект за извършване на нощен риболов.

Следете ни - Facebook страница на клуба

Член на Федерация на Мухарите в България