Близо 50 любители риболовци са проверени по реките Янтра и Дунав през почивните дни

Проверките са извършени от инспектори на ИАРА Русе, служители на Полицията в гр. Бяла и представители на клубове за риболов

София, 26 март 2012 г. – През почивните дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители от РУ “Полиция” на МВР гр. Бяла, мухарски клуб за риболов „Стримерите” гр. Русе, мухарски клуб за риболов „Царевец” гр. Велико Търново и спининг клуб „Стари видри” гр. Русе са извършили специализирани проверки по реки в региона.

Проверена е река Янтра и прилежащите и стари речни корита в района от с. Полско Косово и с. Ценово. Проверени са 18 любители риболовци, като на 5 лица са съставени актове за извършване на любителски риболов без билет.

На река Дунав в района на корабен завод гр. Русе са проверени 31 любители риболовци. Там е съставен 1 акт за извършване на любителски риболов без билет.

 

В събота направихме много голяма акция по Янтра - ИАРА дойдоха в голям екип с джипа и лодката, една Лада Нива с полицаи от Бяла, едно Дискавъри пълно с членове на Мухарски Клуб 'Стримерите', една кола със Стари Видри и симпатизанти, едно Митсубиши с представители на Клуб по Риболов с Муха и Шнур "Царевец" от Велико Търново.
Обходихме доста голям участък от Янтра - от Полско Косово до Ценово, включително и с лодката, както и няколко от старите корита в този участък. За съжаление мрежи и винтери не открихме, като поне аз предполагам, че поради все още много високото ниво на реката не са почнали да ги пускат. Като поспадне още ще се почне, но и ние няма да спим :wink: Много риболовци без билети, но имаше и доста редовни - нормална ситуация. Имайки впредвид усилията, които полагаме и които ще стават все по-сериозни и мащабни се надявам много неща да се променят.
Ето и няколко снимки:

От чисто любопитство: Би ли споделил как се чувстват "ИАРА"- джиите при подобен тип акции. Нали и за тях това е за първи път - "под наблюдение",(макар и добронамерено)!
А за инициативата - само адмирации! Д-р Косьо Братанов

Хубаво начинание, сега остава по всички водоеми да се организират такива хайки. Успех занапред! Николай Свиленов

Следете ни - Facebook страница на клуба

Член на Федерация на Мухарите в България